Povolání podnikatele VI.

"Komu bylo mnoho dáno, od toho se mnoho očekává, a komu mnoho svěřili, od toho budou žádat tím více." Těmito Ježíšovými slovy začíná dokument Povolání podnikatele, na který se nyní velmi podrobně zaměříme v naší rubrice FORMACE s biskupem Josefem Nuzíkem.

Text tedy předpokládá, že promlouvá k lidem, kteří mají významné dary i zdroje, díky nimž nesou zvláštní odpovědnost vůči společnosti. Jsme však svědky mnoha selhání, kdy správcové svěřené hřivny rozmnožili, ale vzápětí i zpronevěřili. O to více roste odpovědnost podnikajících křesťanů, aby dnes konali podle Ježíšových rad.

Jak konkrétně? Doslechnete se v následujícím rozhovoru s buskupem Josefem Nuzíkem.

Text 1. článku:

Ježiš nám v evanjeliu hovorí: „Kto mnoho dostal, od toho sa bude mnoho požadovať, a komu veľa zverili, od toho budú viac žiadať“ (Lk 12, 48). Podnikatelia dostali veľké zdroje a Pán od nich žiada veľké veci. To je vaše povolanie. Už počas tohto mladého storočia mnohé podniky priniesli úžasné inovácie, ktoré pomáhajú liečiť choroby, prostredníctvom technológií zbližujú ľudí a umožňujú pokrok v rozmanitých oblastiach. Žiaľ, toto storočie už zažilo aj škandály v oblasti podnikania a vážne ekonomické otrasy, naštrbenie dôvery v podniky, organizácie aj v samotné inštitúcie voľného trhu. Pre kresťana podnikateľa je práve teraz čas, ktorý žiada svedectvo viery, dôveru v nádeji a uskutočňovanie lásky.

play buttonPOVOLÁNÍ PODNIKATELE VI.

Music by Scott Holmes.

Poslechněte si starší díly:

POVOLÁNÍ PODNIKATELE V.

POVOLÁNÍ PODNIKATELE IV.

POVOLÁNÍ PODNIKATELE III.

Povolanie podnikatela download

Nenechte si ujít novinky z KOMPASu

Odběr novinek z KOMPASu = zajímavé informace, pozvánky na kluby, semináře, konference, duchovní obnovy a další události.
Souhlasím se zpracováním osobních údajů (GDPR).

Denně verš z Bible na email

Zadejte Vaše celé jméno a kontaktní e-mail a budeme Vám každé ráno posílat verš z Bible
Souhlasím se zpracováním osobních údajů (GDPR).