„I když to tak někdy nevypadá, čas s tátou děti potřebují,“ tvrdí podnikatel David Zubík

„I když to tak někdy nevypadá, čas s tátou děti potřebují,“ tvrdí podnikatel David Zubík

„Mít děti zásadně změnilo můj pohled na to, jaký je k nám Bůh Otec. Vidět jejich nevyzrálost, ale zároveň i to, co někdy vydrží. Vždyť já se vlastně před Bohem chovám úplně stejně,“ uvažuje nahlas Marek Chvátal, projektový manžer sdružení KOMPAS Křesťanský podnikatel. Vzpomíná na předposlední srpnový víkend, kdy se šest odvážných tatínků, co patří ke KOMPASu, vydalo společně  se svými (dohromady:)) 14 ratolestmi do Neratova.

Probíhal tam totiž víkend pro táty s dětmi, jež dal příležitost mužům – podnikatelům a manažerům být naplno se svými potomky.“No a příjemným symptomem pobytu bylo, že si naše manželky konečně mohly odpočinout,“ usmívá se Marek Chvátal.

Když se před rokem zrodil v mysli Jiřího Jemelky nápad na otcovský víkend s dětmi, tak Marek Chvátal souhlasil, ale lehce se mu orosilo čelo. Vlastní děti zvládne, ale celou smečku? Sdíleli tedy nabídku mezi členy KOMPASu a čekali, jestli akce někoho zaujme. Témeř okamžitě se ozval David Zubík z firmy Endum. Dříve než se stal i s manželkou katolíkem, patřil do protestantského společenství, kde nasbíral bohaté zkušenosti ve službě dětem a mládeži. „V době kdy jsem byl na střední a vysoké škole jsem byl aktivně zapojen do vedení a organizace různých táborů a sportovních campů. Nyní jsem už dlouhé roky v ničem podobném nebyl. Jak se říká, měl jsem jiné starosti. Proto mě fakt nadchlo, když jsem slyšel, že se bude pořádat tato akce a rád jsem vymyslel program pro děti,“ vysvětluje David Zubík.

clanek 4Tátové s dětmi měli jedno dopoledne pracovní. V Neratově, kde již několik akcí KOMPASu proběhlo, potřebovali vymalovat sklepní prostory a tak se do toho všichni společnými silami pustili. Dokonce i tříletá Klárka Chvátalová statečně malovala, kam jen dosáhla. :) Odpoledne pak účastníky čekaly hry a výlet. I za deště, jehož konec domluvil s Pánem Bohem Ota Pacholík manažer nadnárodní firmy, nechyběla ve společenství veselá atmosféra. :)

„Když se děti pořádně vyblbly a postupně jsme je večer dávali spát, přišel čas i na chlapské posezení u ohně. Sledovali jsme nádhernou hvězdnou oblohu, povídali o všem možném a nakonec jsme ještě zašli do kostela k noční tiché modlitbě,“ popisuje David Zubík atmosféru konce jednoho ze dní.

clanek 2

Pozitivní ohlas tatínků, dětí a maminek :) přiměl organizátory k plánu uspořádat podobné setkání pro otce a děti i příští rok. Místem bude pravděpodobně Olomouc a setkání se prodlouží na čtyři dny.

Autor: Alžběta Kalábová

Nenechte si ujít novinky z KOMPASu

Odběr novinek z KOMPASu = zajímavé informace, pozvánky na kluby, semináře, konference, duchovní obnovy a další události.
Souhlasím se zpracováním osobních údajů (GDPR).

Denně verš z Bible na email

Zadejte Vaše celé jméno a kontaktní e-mail a budeme Vám každé ráno posílat verš z Bible
Souhlasím se zpracováním osobních údajů (GDPR).